Upplevelser på olika håll

Igår åkte skolan iväg på en utflykt som var fantastiskt. De åkte till en nationalpark som heter Sam Roi Yot. 
Det var en ansträngande vandring med massor av trappsteg uppför. Tyvärr var det inget för oss på förskolan. Det var branta trappsteg och mycket klättring
Som tur var fick alla föräldrar som ville följa med så Niclas tog tillfället i akt och följde med Noel. 
Stranden var tydligen helt fantastisk. 

Så här var hela vägen upp. 

All klättring hade varit mödan värd när de kom upp och det var ett tempel som stod mitt i solen som i en grotta utan tak. 

Det ser väldigt fint ut. Jag hade gärna följt med men vi hade också en jättehärlig dag! 

Det började nämligen med att en liten fågel hade viskat både till mig och min kollega Cicki att det var något på gång...

När barnen åt frukt satt det helt plötsligt ett rosa meddelande på väggen. Barnen såg inte den lilla rosa lappen till en början så Cicki och jag fick fråga barnen om veckodagar och siffror på thai... (Lappen sitter på väggen) 


Det visade sig vara början på en SKATTJAKT! Det kluriga var att vi skulle svara på frågor om Thailand tex. "Vad heter tisdag på thai". Klarade vi inte frågorna skulle vi inte kunna fortsätta. 

Barnen var jätteduktiga att svara på frågorna. De rätta svaren ledde oss både in i de stora barnens klassrum och ner till stranden. 
Ledtrådarna ledde till och med in i skolskjutsen! Där gick nästa ledtråd hem till mig så vi fick åka skolskjuts. Det var en riktig lycka att få åka med den.

Hemma hos mig ledde skattjakten vidare till Rangen B-One. 

Wan som gör maten till skolan mötte upp oss och välkomnade oss. När hon sedan vände sig om fanns en ledtråd på hennes rygg. 

Tillslut hittade vi en korg med en skatt i!! 

Vad fanns där i??

Det var svårt att ha en cirkel när vi väl skulle öppna korgen.. Alla ville se. 


Det var en riktig skatt!! Alla barn fick en varsin 


En riktig skatt!! 

Dessutom fanns det en liten, liten ask och i den fanns det glassbiljetter! 

Vilken dag och vilka duktiga barn! De kunde alla frågor som ledde dem rakt till skatten! Glassbiljetten luktade till och med glass. 

Barnen var väldigt nöjda och efter en lunch som bestod av en supersmarrig pastasallad och pannkakor till efterrätt var dagen fulländad. Barnen var så mätta att de fick ta med glassbiljetten hem och utnyttja den en annan dag. 

Mio var väldigt nöjd, det första han frågade imorse var:
- Snälla Maja (han kallar mig Maja här) kan vi göra skattjakt idag igen? 

Känns som ett bra betyg!